Ä-n-t-l-i-g-e-n-!

SOM jag har väntat på detta. I månader har jag varit tyst om det som jag egentligen velat berätta för alla, nämligen att jag har fått en plats på ett kreativt kontor och tillsammans är vi ett kanongäng! 

Nu är det länge sedan jag fick ett telefonsamtal av Annakarin och fick frågan om jag ville sitta med i det som jag tror kommer att vara Umeås härligaste kontor tillsammans med bl.a. Nina och  Clara men även många nya som jag ser fram emot att lära känna. Jag kommer alltså att få arbeta tillsammans med både etablerade stjärnor och mer nya (som jag själv). Vi kommer att hålla till i vad som faktiskt tidigare var huset bredvid där jag bodde; ett gammalt, gult trähus med knarr i golven, högt till tak och kakelugn. Tidigare var där en antikaffär - säger inte det allt? 

Nu får jag en plats där jag kan bjuda mina kunder på en kopp kaffe och prata om hur en fotografering riktigt går till. Jag får sitta i en vacker miljö och redigera bilder och - jag får dela dagarna tillsammans med andra kreatörer som jag både tror och hoppas att ska ge mig glädje och energi! 

Nu på lördag och söndag inviger vi härligheten. Kom förbi och säg hej och köp kanske också med dig juligheter hem! Det kommer att finnas både det ena och det andra. Öppningen till ära kommer jag även att ha något extra på gång, som jag kommer att berätta mer om senare. 

Ett fotografi från den första fotograferingen på kontoret. Må det bli många fler! 

Ett fotografi från den första fotograferingen på kontoret. Må det bli många fler! 

Första advent

Jag lever upp i december. Det är verkligen min grej. Jag går igång på alla stjärnor och ljusstakar, på alla levande ljus, på julmusik och alla godsaker. Mitt normalläge är godisstrejk (kan ej handla på ica utan att köpa godis och spara en halv påse i ett skåp har aldrig fungerat), men nu frossar jag i choklad och är ständigt lite sockerdarrig. 

I fredags på kvällen hängdes stjärnan upp i köksfönstret. Ute var det snöigt och härligt. Snötyngda träd är vackert. 

Vi fick härligheter på besök och vi gick all in. För det gör man väl när man kokar brysselkål till köttbullarna? 

Så här gjorde vi våra köttbullar:

  • 800 g köttfärs
  • 1 lök
  • 2 ägg
  • 3 dl grädde 
  • 1 tsk salt
  • en massa svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 1 dl havregryn (hade inget ströbröd hemma)

Vi orkade inte steka dem, utan la dem på en plåt i ugnen på 225 grader i ca tio minuter.


Efter maten bakade barnen pepparkakor under tiden som vi vuxna satt och smaskade i oss konfekten i soffan. Bra arbetsfördelning. 

 

Igår var vi i kyrkan. Första advent känns verkligen i hela kroppen. När orgeln dånar igång och en proppfull kyrka sjunger Bereden väg för Herran, DÅ är det verkligen advent. 

På kvällen flyttade vi ut allt bråte ur hallen och flyttade in det som ska stå där på riktigt och det kändes så stort och fint. Som vi ha längtat efter vår hall..! Det känns helt overkligt. Hoppas att ni alla får en fridfull advent!

MALIN IVARSSON JEWELRY

Redan innan sommaren tog Malin kontakt med mig första gången. Malin arbetar med smycken och gör t.o.m. egna! För ett par veckor sedan blev fotograferingen äntligen av och nu har bilderna landat hos henne. Här är några av dem: 

Malin

Malin

En helg i mitten av november

De där helgmorgnarna när jag tassar ner i köket innan resten av familjen har gjort detsamma, de är härliga. Jag behöver lugn och ro på morgonen och att äta frukost ensam är fantastiskt skönt. Något slags frid infann sig mitt i vårt utbyggnationskaos där köket får vara vår fredade plats.

Ute var det  lite vitt på marken och allt var fruset och vackert när jag hämtade in tidningen. Några vallmokapslar har spruckit och jag hoppas de självsår sig så vi får drabbas av olidligt mycket vallmo lite här och där i trädgården nästa sommar.

Inga fyller år idag och igår hade hon ett förmiddagskalas. Vi bjöd på pasta och köttfärssås och efter det drog Edith igång lekar, hon hade gjort i ordning godispåsar och hjälpte gästerna med glassportioner. Så fin hon är! 

Under tiden sågade Tobias pärlspont i hallen och jag kvistlackade. Perfekt. När gästerna hade åkt hem målade jag första varvet med linoljefärg på två av väggarna. Det rutiga golvet är nylagt och gör mig riktigt glad; för ett par år sedan när vi började fundera på utbyggnad var något av det första vi funderade på vilket golv vi ville ha och nu ligger det där! Magiskt! 

För några veckor sedan planerade jag och Stina in den här dagen som årets Lingonkransdag. Varje november de senaste åtta åren har vi träffats, plockat lingonris och gjort kransar att hänga i fönstren eller på dörrar till vintern. Igår var den dagen. 

Jag bakade året första saffranslängd! Galet gott. 

lördag-16.jpg

Idag har vi firat Inga som fyller sju år, vi har sagt hurra för Tobias eftersom det är farsdag och vi har varit i kyrkan och det var så fint idag. Bland annat för att dagens gudstjänst innehöll "Stafettpinnen"; en programpunkt som inbjuder någon att berätta om något i deras liv och idag var denna någon en pappa som pratade om att vara just det. Och han stod där framme, grät och skrattade, pratade om föräldraskap, om hur viktigt det är att det finns goda förebilder och hur viktigt det är att kunna stå upp och säga nej till det som har passerat gränsen för vad som är rätt. Jag tänkte att jag älskar kyrkan för att den rymmer också dessa berättelser. I vilken annan kontext finns de och får de ta plats? Jag vet faktiskt inte. Jag tror att många människor suktar efter riktiga berättelser av riktiga människor och det här var ett tillfälle för en proppfull kyrka att få ta del av det. 

Efter kyrkan kom Tobias bror och fru hit på middag. En fin dag blev det.