Avbild.nu

om mig

om mig

Jag heter Matilda, bor strax utanför Umeå i en liten by och arbetar som fotograf med Umeå och kranskommunerna som min bas. Fotografi och bilder är min passion; jag får helt enkelt inte nog. Att andra började efterfråga mina bilder gjorde att jag startade eget företag som fotograf.

Jag är ständigt på jakt efter det vardagsvackra och fotograferar hellre det till synes enkla än det uppställda. När folk säger att jag är bra på att fotografera människor blir jag glad. När jag får höra att jag med mina bilder skapar känsla och stämning tänker jag att det är något av det finaste jag kan få höra som fotograf.

HUR JAG GÖR

Jag fotograferar det mesta, både livets större och mindre stunder. Bröllop, barn och familjer, gravida och bilder till olika företag och tidningar. Ofta människor, men även stilleben och produkter av olika slag. 

Alla bilder jag gör kommer till i naturliga miljöer. Det betyder att jag arbetar med befintligt ljus och den miljö som står till förfogande. Det hänger ihop med mitt dokumentära arbetssätt; om det ösregnade under er bröllopsdag så kommer det att synas på bilderna att det gjorde det. För mig handlar det till vissa delar om äkthet, till andra om känsla; faktorer som jag inte vill pruta på. 

Jag arbetar fram bilder i dialog med kunder och det betyder att jag inte har en repertoar av bilder som hör till en t.ex. gravidfotografering. Det innebär att du som kund måste lita på mig och att jag som fotograf får vara kreativ och göra mitt bästa för att leva upp till det förtroende som är mig givet. Många vill ha instruktioner i form av "gå dit" eller "titta åt det där hållet", men jag kommer inte att be er göra saker som känns konstlade och onaturliga. 

Har du frågor om hur en fotografering går till? Maila mig på matilda@avbild.nu eller ring mig på 070 6699900, så berättar jag mer.

 

jaget.jpg